Anvisningar  
Faksimil i urval
 

Käsikirjoituksia

FAMILJEKRÖNIKA (1846–1852)
faksimile

Familjekrönika (Perhekronikka) on sidottu käsikirjoitus, joka lahjoitettiin Svenska litteratursällskapetin historialliseen ja kirjallisuushistorialliseen arkistoon vuonna 2005. Se on ensisijaisesti kuvaus tärkeistä ja ikimuistoisista tapahtumista Topeliuksen perheessä ja suvussa vuosina 1846–1852.

 

 

Utgåvan är licensierad enligt Creative Commons Erkännande-Ickekommersiell-IngaBearbetningar 4.0 Internationell (CC BY-NC-ND 4.0).

Nytt digitalt läromedel för grundskolan – ett lätt och skojigt sätt att bekanta sig med Zacharias Topelius, hans författarskap och samtid

Topelius för lågstadiet riktar sig till grundskolans lägre årskurser, särskilt årskurs 5 och 6, och utgår från texter av Topelius. Läromedlet är fritt tillgängligt på gratis.laromedel.fi. För dig som undervisar i modersmål och litteratur eller historia finns också Topelius för gymnasiet, även det gratis.

Läromedlen har tagits fram av Schildts & Söderströms Läromedel (S&S) på uppdrag av och i samarbete med Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS).

Den finska versionen av Boken om Vårt Land, Maamme kirja, finns nu som digital utgåva

Utgåvan är ett samarbete mellan Svenska litteratursällskapet i Finland (SLS) och Finska Litteratursällskapet (SKS) och den är fritt tillgänglig på maammekirja.fi.