Ohjeet  

Edistynyt editio

Zacharias Topelius Skrifter siirtyy uusiin verkkosivustoihin! Uudet editiot Publicistik, Övrig barnlitteratur, Läsning för barn, Noveller och kortprosa, Vinterqvällar, Planeternas skyddslingar, Academica ja Föreläsningar i geografi och historia sekä aikaisemmat editiot löytyvät tästä. Uusi sivusto on vielä työn alla ja korvaa nykyisen vuoden 2022 aikana. Tervetuloa testaamaan!

Zacharias Topeliuksen tuotanto ilmestyy tekstikriittisenä, kommentoituna editiona Svenska litteratursällskapet i Finlandin kustantamana. Kirjailija, toimittaja, professori ja yksityishenkilö Zacharias Topeliuksen elämäntyö kirjailijana on ainutlaatuinen laajuudessaan ja monipuolisuudessaan. Topeliuksen teokset muodostavat kirjallisen muistomerkin Suomen 1800-luvun historialle.

Topeliuksen tekstit ovat ruotsiksi, mutta jokaisessa editiossa on perusteellinen suomenkielinen johdanto.

Editiomme vuosilta 2010–2019 löydät linkin ”Digitaalinen editio” takaa.

Julkaisun lisenssi: Creative Commons Nimeä-EiKaupallinen-EiMuutoksia 4.0 Kansainvälinen (CC BY-NC-ND 4.0).

Topeliuksen Maamme kirjasta digitaalinen editio

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Svenska litteratursällskapet i Finlandin yhteistyöhankkeena toteuttama Maamme kirjan digitaalinen editio maammekirja.fi on avoin verkkojulkaisu, joka on tarkoitettu kaikille Suomen historiasta kiinnostuneille.